Friluftsrådet arbejder på, at folk dyrker friluftslivet hele året rundt, også når det er koldt og vinter. Derfor er der udviklet en serie af læringskort, som sætter fokus på friluftsliv om vinteren. Vinterfriluftsliv er en serie, som spænder over mange forskellige aktiviteter: langrendsski, alpinski, slæde og vinterbadning.

Der er i alt 18 læringskort i vinterfriluftsserien.

Flere af aktiviteterne kræver, at der er sne, men læringskortene er udviklet, så eleverne kan forberede sig på ”sneaktiviteterne” uden sne. Dermed kan eleverne komme hurtigere på fx ski, når sneen enten falder i Danmark eller man tager på tur til et snerigt land.

I læringskortene er der progression, så man starter med det helt basale, som teknik og kondition, og slutter af med avanceret lege.