KANO

Lars Borch (opdateret 2010), ”Kanoinstruktør: forudsætninger for kanoinstruktørens virke, kanoens opbygning og udstyr, kanoteknik, på tur i kano” Ungdomsringen i samarbejde med kanosamrådet.

Kanotyper, udstyr, påklædning, vind og vejr, færdsel i naturen, pædagogik og undervisningslære, sikkerhed samt de grundlæggende padle- og sikkerhedsteknikker ud fra kanosamrådets vejledende retningslinjer på kanoinstruktør-niveau.

Tonni Frandsen (2007), ”Kanohåndbogen”, Underskoven

Kanohåndbogen henvender sig både til begyndere, øvede og eksperter. Bogen gennemgår padleteknikker, tag og manøvrer samt sikkerhed og redningsmanøvrer, ledelse og organisering af kanoture, turpadling, pakning, madlavning, udstyr, børn i kano og meget mere. Kanohåndbogen bruger instruktiv grafik og billeder til at formidle tekniske elementer. 

 

KAJAK

Jes Lysgaard (2008), ”Havqajaq”

”Havkajakinstruktør 2” Ungdomsringen

Et hæfte med indholdet omkring: Kajakhistorie, om kajaktyper og konstruktion, teori og pædagogik og lederegenskaber, teknik i praksis ud fra Dansk Kano & Kajakforbunds uddannelsesstruktur vejledende retningslinjer.

Dave Ruse & Loel Collins () ”Canoe and kayak games”, Rivers publishing, UK

Bogen Canoe and kayak games indeholder mange lege for kajak og kano

 

MOUNTAINBIKE

Michael Bremer (2013), ”Mountainbike teknisk træning”, DGI

DGI mountainbike instruktørhæfte

se http://www.emu.dk/sites/default/files/MTB%20teknisk%20tr%C3%A6ning.pdf

 

ADVENTURERACE

Simon Grimstrup og Thorbjørn Gasbjerg (), ”Adventurerace Inspirations- og idéudviklingsmateriale til undervisning, træning og konkurrence”, DGI

Inspirations- og idéudviklingsmateriale til undervisning, træning og konkurrence

se http://www.emu.dk/sites/default/files/www%2002027%20Adventurerace.pdf